Kennismaken met Totaalmuziek? Bekijk onze gratis downloads op deze pagina.

Over het eerste liedje dat ik schreef: Die op.

Wanneer kinderen moeite hebben met taal leren, dan passen we ons taalgebruik en de verwachtingen aan, aan het niveau van het kind. We volgen het kind in zijn interesse door aan te sluiten bij het spel, te verwoorden wat er gebeurt en taal toe te voegen. Zo kunnen we het kind motiveren om te oefenen met nieuwe woorden of het maken van een korte zin. 

“Die op” is een veelzijdige en eenvoudige 2-woorduiting die bij veel spelsituaties kan worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een toren, het matchen van plaatjes of stempelen op papier. 

Ik ben ook dol op dit zinnetje omdat het zo lekker ritmisch is. Het vormde de inspiratie voor mijn allereerste liedje dat ik schreef voor Totaalmuziek en heeft de toepasselijke titel: “die op” gekregen. 

De volgorde is altijd zo gebleven: eerst de tekst en dan de muziek. Want in ieder woord, in iedere zin en in ieder verhaal is muziek te vinden. 

In Taalenderwijs en het bijbehorende inspiratie e-book vind je nog tal van andere variatievormen om te oefenen met deze 2-woorduiting.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then